Tolonganak az 'aranymandátumért' Veszprémben

Huszonhat jelölt kérte nyilvántartásba vételét a Veszprém megyei 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületben február 22-én rendezendő időközi parlamenti képviselő-választásra a hétfő 16 órai határidőig - közölte Mohos Gábor, a választási iroda vezetője.
A határidő lejártáig a korábban nyilvántartásba vett 9 jelölt mellett további 20 adta le az aláírásgyűjtő íveket. A huszonkilenc jelöltből huszonhatan kérték a nyilvántartásba vételt, így összesen legfeljebb ennyien szerepelhetnek majd a szavazólapon. A jelöltek nyilvántartásba vételéről az ajánlások ellenőrzését követően dönt az helyi választási bizottság.
Nem csak a Fidesz

„Nyolcszázmilliót megér nekik a kétharmad, főleg a mi pénzünkből”. Veszprémben készült riportunkat itt olvashatják.

Péntek délutánig kilenc jelöltet vettek nyilvántartásba a Veszprém megyei 1-es választókerületben (lásd táblázatunkban). Péntek délutánig 29-en vettek fel aláírásgyűjtő íveket a választási irodán.

A február 22-i időközi országgyűlési választáson - miként a múlt év áprilisi voksoláskor is - már nem ajánlószelvényeket kellett gyűjteniük a választáson indulni szándékozó jelölteknek, hanem ajánlóíveken kellett megszerezniük az induláshoz szükséges 500 érvényes támogató aláírást. Ezek leadására 16 óráig volt lehetőség.

Tumultus

Bejelentett jelölő szervezetek és a nyilvántartásba vett jelöltek:

1. SZOCIÁLDEMOKRATÁK

2. MUNKÁSPÁRT: Szentpáli Kolos

3. MSZP

4. ELÉGEDETLENEK 

5. JOBBIK: Varga-Damm Andrea

6. ZÖLDEK 

7. LMP: Gerstmár Ferenc

8. ÖSSZEFOGÁS PÁRT: Szepessy Zsolt

9-10. FIDESZ-KDNP: Némedi Lajos

11. MAGYARORSZÁGI CIGÁNYOK FÓRUMA - ÖSSZEFOGÁS MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT

12.JESZ

13. AQUILA PÁRT: Varga Péter Miklósné

14. LOKÁLPATRIÓTA PÁRT

15. MAGYAR LIBERÁLIS PÁRT

16. A HAZA NEM ELADÓ: Kásler Árpád

17. MAGYAR DEMOKRÁCIÁÉRT ÉS HAZÁÉRT PÁRT 

18. ÖSSZEFOGÁS A CIVILEKÉRT PÁRT

Bősze Ferenc független

Kész Zoltán független

Forrás: Nemzeti Választási Bizottság

Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét november 1-jével uniós biztossá nevezték ki, így - mivel az uniós biztosi és a parlamenti képviselői mandátum összeférhetetlen - október 30-ai hatállyal lemondott országgyűlési mandátumáról.

Az időközi voksolás 25 település választópolgárait érinti: szavazhatnak Bakonynána, Bánd, Csehbánya, Csetény, Dudar, Eplény, Hajmáskér, Hárskút, Herend, Jásd, Királyszentistván, Kislőd, Lókút, Márkó, Nemesvámos, Olaszfalu, Öskü, Sóly, Szápár, Szentgál, Tés, Úrkút, Városlőd,Veszprém és Vilonya választói.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.