Tőkés László megtisztelte Kósa Lajost

Tőkés László Debrecenben kérte honosítását: az Európai Parlament alelnöke, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke és három gyermeke hétfőn a helyi polgármesteri hivatal okmányirodájában adta le a magyar állampolgárság igényléséhez szükséges dokumentumokat.

A volt Királyhágó-melléki református püspök ünnepi pillanatnak nevezte a honosítás elindítását.Örömmel jegyezte meg, hogy Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, Debrecen polgármestere híve a szavazati jog megadásának is, ami - mint fogalmazott - a nemzetközi jognak is megfelel.

Tőkés László és gyermekei, Ilona, Máté és Márton (b-j) leadják honosítási kérelmüket a debreceni okmányirodában
Debrecen, 2011. január 24. Tőkés Lászlónak, az Európai Parlament alelnökének, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnökének (b, áll) gyermekei, Ilona, Máté és Márton (b-j) leadják honosítási kérelmüket a debreceni okmányirodában. MTI Fotó: Oláh Tibor

Kósa Lajos megtiszteltetésként értékelte, hogy Tőkés László gyermekeivel együtt Debrecent választotta a magyar állampolgársági kérelem beadásának.

Az MTI érdeklődésére hozzátette: a debreceni polgármesteri hivatal felkészült arra, hogy több ezer honosítási kérelmet fogadjon; előkészítésükben fontos szerepet vállalnak az EMNT által működtetett demokráciaközpontok.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.