Tarlós: Visszataszító a melegfelvonulás

Felháborító és felelőtlen – így reagált a főpolgármester homofóbnak minősített nyilatkozatára Hanzli Péter, a Budapest Pride szóvivője.

Tarlós István a TV2 Mokka című műsorában szerepelt. A Napi Gazdaság azon információja kapcsán, miszerint a fővárosi közgyűlésben felmerült annak a lehetősége, hogy a Budapest Pride-nak a nagybani piacnál kellene helyet biztosítani, azt mondta: „az egész jelenség" személyes véleménye szerint „nem természetes és visszataszító" – hívta fel a figyelmet az MTI.

Forrás: Budapest Pride

A főpolgármester „nem egészen" érti, mire jó a felvonulás, és attól tart, hogy „ez a dolog nem méltó az Andrássy út történelmi környezetéhez". Tarlós egyébiránt nem tudja, akar-e foglalkozni a közgyűlés a felvonulás áthelyezésével.

Felelőtlennek, felháborítónak és homofóbnak nevezte a főpolgármester kijelentéseit Hanzli Péter, a Budapest Pride szóvivője. Lapunknak hangsúlyozta: nem megengedhető, hogy egy politikus akarja megmondani, a törvényesen bejelentett rendezvények számára melyik helyszín a méltó és melyik nem.

A szóvivő jogi lépésre nem lát lehetőséget a főpolgármester ellen. Az ilyen és ehhez hasonló kijelentések mindenesetre szerinte mutatják, mennyire fontos, hogy minél többen eljöjjenek a felvonulásra. A szóvivő reméli, hogy a homofób megnyilvánulások mozgósítani fognak olyanokat is, akik eddig nem vettek részt a rendezvényen.

A felvonulást idén július 11-én, szombaton délután rendezik. Az útvonalat a szervezők később hozzák nyilvánosságra.

A meleg büszkeség napja

"2015. július 11-én, a Budapest Pride Felvonuláson minden résztvevővel éreztetni szeretnénk, milyen erő rejlik a társadalmi igazságosságért kiállni akaró emberek sokaságában. Teremtsünk együtt láthatóságot, és a láthatóságból teremtsünk együtt erőt" - olvasható a melegfelvonulás felhívásában

A Szivárvány Misszió Alapítvány által évente megrendezett Budapest Pride Fesztivál és Felvonulás célja az LMBTQ közösség építése, az LMBTQ emberek láthatóságának, ön- és társadalmi elfogadásának növelése, valamint figyelemfelhívás a jog- és esélyegyenlőség fontosságára.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.