Tóbiás: Orbán kordonok és rendőrök mögé bújik

Az MSZP elnöke szerint a kormány elveszítette a kontrollt, amit a Szabadság téri német megszállás áldozatai emlékművének felállítása is jelez.

Tóbiás József hétfőn az InfoRádió Aréna című műsorában azt is hangsúlyozta, hogy a kormány nem formálhat mindent a maga képére, kizárt, hogy így erős Magyarországot építhet.

Az ellenzéki párt szombaton megválasztott új elnöke azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök 2010-ben arról beszélt, most jött el az a kor, amikor már nem kell kordonok mögé bújni. Vasárnapi tapasztalatát felidézve hozzátette: amikor kint volt a Szabadság téri tüntetésen, "ott csak kordon volt és csak rendőr".

Véleménye szerint a konfliktushelyzetet a kormány megoldhatta volna, ha érzékeny és figyel a különböző társadalmi véleményekre. Azt mondta, a Magyar Tudományos Akadémia is aggályosnak nevezte ezt az ügyet, mert megosztja a társadalmat.

A kormány azonban eldöntötte - folytatta -, hogy nem figyel a külső szereplők jelzésére, hanem politikai döntést hoz.

Tóbiás József feltette a kérdést: miért kell egy emlékművet az éjszaka leple alatt felépíteni? Mint mondta, a berlini falat is éjszaka építették.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.