Tóbiás: Feladatra jelentkeztem

Az MSZP-nek az a feladata Tóbiás József frakcióigazgató szerint, hogy közösségként működjön, nyitottan a civil szervezetek felé, s ennek a közösségnek egy célja van: a közjót szolgálni.

A politikus szombaton Zalaegerszegen, a szocialisták zalai juniálisán tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a "Fideszen túli világ összefogásával és támogatásával" egy jobb, erősebb, biztonságosabb Magyarországot kell felépíteni, s ehhez egy erős, "belső demokráciájában szélesre nyitott MSZP-re van szükség".

Közölte, a jelenlegi kormányzat egy olyan társadalom kialakítására és annak konzerválására tesz kísérletet, amely "az önrendelkezés jogát, a biztonság élményét, a sorsközösséget, a nemzeti összetartozást teljes mértékben szét akarja verni".

A szocialisták frakcióigazgatója - akit Kiss Ferenc zalaegerszegi önkormányzati képviselő úgy mutatott be, mint a párt leendő elnökét - azt mondta: amit Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a norvég alappal és a reklámadóval tesz, elfogadhatatlan szándék a meglévő "autonóm, szuverén, civil kurázsi és vélemény" elfojtására, amelyhez kormányzati eszközöket akar igénybe venni.

Hozzátette: a miniszter "nem tiszteli, hogy ma Magyarországon nem minden csak egypólusú", nem csak az ő politikájukat képviselő társadalmi csoportok léteznek, hanem vannak még "a szabadságban, a szuverenitásban, az önrendelkezésben" hívő civil szervezetek, amelyek kiállnak a saját igazukért.

Tóbiás József szerint a miniszterelnök és miniszterei "nem tudják eldönteni", mit is képviselnek a reklámadó tervezetét illetően, mert míg a miniszterelnök szerint nincs költségvetési kényszere annak, amit tesznek, addig Lázár János arról beszél, hogy a "legkorruptabb tévé egy kereskedelmi televízió". Ebből az látszik, hogy nem költségvetési tételről van szó, hanem "a szólásszabadságba, az önrendelkezésbe való durva, direkt beavatkozásról" - közölte a frakcióigazgató.

A szocialista politikus az MSZP elnöki tisztségével kapcsolatos esélyeit firtató kérdésre azt válaszolta: feladatra jelentkezett. Azt mondta, az elmúlt 25 évben ifjúsági mozgalmi múltjának is köszönhetően megismerte az országot, s az itt élőknek "a reménytelenség, a szorongás helyett kiszámíthatóságot, biztonságot és esélyt" kell adni arra, hogy boldogulni tudjanak.
"Nem úgy fogjuk folytatni, ahogy az elmúlt négy-nyolc évben tettük, másképp kell mást csinálnunk" - mondta Tóbiás József, hozzátéve: meg kell érteniük, hogy az embereket nem a politika érdekli, hanem a saját sorsukra adott válaszok, a partnerség.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.