Tóbiás: Az önkormányzatiság soha nem volt még olyan fontos

Az októberi önkormányzati választásnak a hatalom helyett az emberekről, a közösségekről és a közös sorsról való döntésről kell szólnia - mondta az MSZP elnöke szombaton Pécsett, sajtótájékoztatón.

Tóbiás József a Forum Sopianae Egyesület, az MSZP és az Együtt-PM polgármesterjelöltje, a Demokratikus Koalíció által támogatott Cserfainé Kovács Ágnes mellett kampányolva hangsúlyozta: a választás lényege a kormánypártok olvasatában a hatalom, illetve az emberek abbéli bizalmának elnyerése, hogy tőlük várható az európai uniós támogatások elnyerése, a védelem és a biztonság.

Mi azonban úgy látjuk, hogy az önkormányzatiság soha nem volt még olyan fontos, mint most, és a hatalomból való kinyilatkoztatás helyett az embereknek valódi együttműködésre, szolidaritásra, megértésre van szükségük - hangoztatta az ellenzéki pártvezető.

Tóbiás József közölte, ha erős Magyarországról akarunk beszélni, akkor mintegy 4 millió ember élethelyzetén kell változtatni. Úgy fogalmazott: kérdés, hogy továbbra is kiszolgáltatott helyzetben hagyjuk-e sorstársainkat, vagy valódi helyi közösségeket, majd nemzeti közösséget építünk, olyat, amelynek köszönhetően az önkormányzatok erőn felül vállalják, hogy egyetlen gyermek sem éhezhet, nem hagynak magára senkit sem éltében, sem holtában, a települések nyitnak és nem bezárkóznak, valamint figyelik a világ változásait, keresve a megoldásokat.

A pártelnök azt mondta, hogy a településeken, a közösségekben "a leggyengébb láncszemeket is erőssé kell tenni, mert e nélkül a lánc sohasem lesz erős".

Cserfainé Kovács Ágnes arról szólt, hogy szeretné, ha a pécsiek visszanyernék a hitüket, a bizalmukat a városvezetésben. Hozzátette: arra törekszik, hogy együtt dolgozzon minden, demokratikus eszméket valló, Pécsért tenni akaró szervezet tagjaival.

A gyermekorvosként dolgozó polgármesterjelölt megjegyezte, hogy a baranyai megyeszékhely hatékony fejlesztéséhez ciklusokon átívelő programra van szükség. Kitért arra, fontosnak tatja a munkahelyteremtést, az egészségügy szolgáltatási színvonalának emelését, s egyebek mellett a közbiztonság javítását is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.