Tóbiás: A kormány és az MNB is dilettáns

Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint a forint árfolyamának nagy mértékű ingadozása egyértelműen igazolja, hogy a régiós valuták közül a magyar fizetőeszköz a legsebezhetőbb, ennek oka pedig a kormány és a Magyar Nemzeti Bank dilettáns politikája. Tóbiás József csütörtöki sajtótájékoztatóján azt is mondta: az elmúlt négy évben a Fidesz volt az egyetlen, amely veszélyeztette az emberek szabadságát, a sajtószabadságot.
Az ellenzéki pártvezető szerint nem lehet, hogy a kormány a forint árfolyamával történteket kizárólag a világgazdaságban zajló folyamatokkal magyarázza. Hangsúlyozta, a kormánynak a jegybankkal együtt biztosítania kellene a stabilitást, a biztonságot, figyelniük kellene a világban zajló folyamatokat.

Tóbiás József beszélt arról is, hogy álságosnak tartják azokat a kormánypárti véleményeket, amelyek összemossák a terrorizmus kérdését a gazdasági bevándorlással, a menekültüggyel, és a szabadság korlátozását is ezzel igazolják. A Fidesz nyilatkozatai olyan irányba vezethetnek, amely megfelel a terroristák szándékainak: bezárkózni, félni, megfigyelni - értékelt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.