Többmilliárdos kórházfejlesztés Heves megyében

Ötmilliárd forintos központi pályázati forrásból újítana meg az egri kórházat a Heves megyei közgyűlés. Az emeletráépítés utáni új szinteken helyeznék el a központi sterilizálót, a sürgősségi betegellátó osztályt, a központi laboratóriumot, a központi műtőt és a központi intenzív osztályt.

Csaknem 5 milliárd forintra szeretne pályázni a Heves megyei közgyűlés az egri kórház fejlesztésére a Nemzeti Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programjának keretében, az erről szóló "előzetes állásfoglalást" pénteki, Egerben megrendezett ülésén fogadta el a testület.

A szükséges tíz százaléknyi önrészt az erre elkülönített költségvetési keretből, illetve - ha az nem elegendő - kötvénykibocsátásból finanszírozzák. A tervek szerint "Infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg-ellátásban" elnevezéssel meghirdetendő pályázat forrásaiból egy úgynevezett technológiai tömb kialakítását finanszírozná az önkormányzat.

A közgyűlés elnöke, a szocialista Sós Tamás által jegyzett előterjesztés szerint a fejlesztés keretében egy egyszintes épületre két emeletet építenének rá. Ebben helyeznék el a központi sterilizálót, a sürgősségi betegellátó osztályt, a központi laboratóriumot, a központi műtőt és a központi intenzív osztályt. Ugyanakkor a felszabaduló helyekre kerülne a radiológia, a gyermekosztály, a tüdőgondozó és az izotóp laboratórium.

A pályázat keretében várhatóan 67,3 milliárd forint áll elsősorban a súlyponti kórházak rendelkezésére. Ebből 18-21 tender finanszírozható. A tervek szerint a pályázatokat két szakaszban nyújthatják majd be: 2010. január 4. és 15., illetve április 5. és 16. között - tartalmazza a testület által tárgyalt anyag.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.