Többen tekernek, többet akarnak

Petíció, felvonulás, a Városháza körbelakatolása - nem adják fel küzdelmüket a hazai bringás szervezetek. Többen tekernek - többet is követelnek.

Tizenegy pontos petícióban követeli a kerékpárosok jogainak érvényesítését a kormányzattól a Kerékpáros Magyarország Szövetség. A több civil egyesületet tömörítő ernyőszervezet kezdeményezésének apropója a Margit-hídról 'lefelejtett' déli kerékpársáv ügye. A bringás szervezet ennél jóval többet követel - pontosabban nem többet annál, amennyit a kormányzat maga is vállalt: a beígért kétezer kilométernyi kerékpársáv megépítését az eredeti, 2013-as határidőig; a kerékpárutakak karbantartását, felújítását, bringásbarát KRESZ bevezetését; a szabályos közlekedés iskolai oktatását; az ugyancsak beígért turisztikai fejlesztések végrehajtását; a jelenleg is hatályos Kerékpáros Magyarország Program végrehajtását.

A petícióban szereplő követelések javarészt fedik a Critical Mass és a Magyar Kerékpárosklub korábbi felhívásait. A Critical Mass legközelebb szeptember 22-én, az autómentes napon tartja soron következő felvonulását (emlékeztetőül: korábbi nagyobb megmozdulásaikon több tízezren vettek részt). Ők 2010-re kerékpársávot követelnek a Nagykörútra; felhívásukban szerepel továbbá a kerékpározható hidak megvalósítása, az Andrássy úti bringa- és parkolósáv cseréje, több tároló létesítése, biztonságosabb KRESZ megalkotása. S hogy követeléseiknek súlyt adjanak, rendhagyó bringalánc-akcióra készülnek: körbelakatolják a Városházát.

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.