Több százmilliós szabálytalanság egy minisztérium háttérintézményénél

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium háttérintézményénél, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetben több százmilliós szabálytalanság történt – értesült a mainap.hu.

Másfél milliárd forintot kapott az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) 2008-ban egy uniós társfinanszírozású projekt megvalósítására. A program a 21. századi közoktatással, az ahhoz kapcsolódó fejlesztésekkel foglalkozott. A mainap.hu úgy tudja: egy névtelen bejelentő arról tájékoztatta a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt, hogy az OFI színlelt közbeszerzési eljárásai miatt jelentős összegek folytak el, s a szerződések mögött nincs értékarányos teljesítés.

A bejelentés alapján a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2010 tavaszán eljárást indított, s az idén márciusban megállapította a szabálytalanságokat, melyek következtében 370 millió forint jogosságát vitatta.

Az OFI fellebbezett a döntés ellen, ezt a szakminisztérium államtitkára júliusban elutasította. A mainap.hu szerint az idén októberben azonban a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elmarasztaló határozatát megsemmisítették, s új eljárást rendeltek el.

A portál szerette volna látni az OFI szerződéseit, de nem kapták meg, a fejlesztési ügynökség pedig arra hivatkozott, hogy folyamatban lévő eljárásról nem ad tájékoztatást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.