Előállítottak egy tüntető devizahitelest

Egy embert előállított a rendőrség egy devizahiteles ügyének bírósági tárgyalását követő demonstrációról - tájékoztatta az MTI-t a rendőrség.

Az MTI-nek Kovács Viktória, a BRFK szóvivője elmondta: a férfi kivált a vonulók közül és festékkel két pénzintézetnek is lefújta a külső üvegét az Oktogonnál. A 47 éves nyíregyházi férfit rongálás miatt a VI. kerületi rendőrkapitányságra előállították. Hozzátette: más intézkedésre nem volt szükség.

Vonulnak a tüntetők a körúton
Tüntetés a Kúria előtt, ahol a a deviza alapú hitelszerződésben az árfolyamrés feltüntetésének elmaradása jogszabályba ütközik-e?

Az MTI munkatársai arról számoltak be, hogy a Kúria Markó utcai épülete előtt több százan demonstráltak, miközben a legfelsőbb bírói fórum egy devizahiteles ügyét tárgyalta kedden délelőtt.

A Kúria július 4-ére halasztotta a döntést, ezt követően tüntetők az Oktogonon keresztül a Blaha Lujza térre vonultak. Az MTI munkatársának becslése szerint több mint kétszázan demonstrálnak a Blaha Lujza térnél.

A Kúria egy devizahiteles OTP Bank ellen indított perét tárgyalja, a hitelfelvevő a szerződés semmisségének kimondását kéri azért, mert a bank nem tüntette fel az árfolyamrés, az átváltás költségét a hitelszerződésben.

A per a Pesti Központi Kerületi Bíróságon kezdődött 2012 februárjában, a bíróság áprilisban elutasította a keresetet. A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék 2012. decemberi jogerős közbenső ítélete azonban azt mondta ki: érvénytelen a felek között létrejött kölcsönszerződés. A Kúriához az alperes nyújtott be felülvizsgálati kérelmet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.