A rendkívüli kormányülésen is szóba került a veszprémi gyilkosság

Kétmilliárd többlettámogatáshoz jut a rendőrség, a minisztériumok működési költségeiből 60 milliárdot zárol a kormány. Többek között erről született döntés a rendkívüli kormányülésen.

A kormány döntése értelmében kétmilliárd forint többlettámogatást kap a rendőrség - közölte a kormányszóvivő a kabinet vasárnapi soron kívüli ülése után.

Daróczi Dávid hangsúlyozta: a döntésnek nincs köze a szombat éjjel Veszprémben történtekhez, de nem független az elmúlt hetek eseményeitől. A kormányszóvivő szerint az első információk alapján jó esély van arra, hogy a rendőrség hamar kézre keríti azokat, akik részt vettek a veszprémi kézilabdások elleni "gyalázatos" támadásban.

A kormányszóvivő közölte: az országos rendőrfőkapitány tájékoztatta az ügy állásáról Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti minisztert, és tájékoztatást kapott Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is. Hangsúlyozta: az igazságügyi és rendészeti miniszter arra kérte az országos rendőrfőkapitányt, hogy haladéktalan, gyors, határozott és erőteljes lépéseket tegyen annak érdekében, hogy elfogják a tetteseket. Gyenesei István, a sportért is felelős miniszter elindult a helyszínre.

Daróczi Dávid kitért arra is: a kormány tagjai megdöbbentéssel értesültek arról, hogy mi történt Veszprémben, sajnálatukat és részvétüket fejezték ki a családtagoknak.

Arról is döntés született, hogy a minisztériumok idei működési költségeiből 60 milliárd forintot zárol a kormány - közölte kormányszóvivő. Daróczi elmondta: a vártnál rosszabb makrogazdasági mutatók miatt a büdzsében 200 milliárd forintos hiány keletkezett, ám a kabinet nem kívánja az idei évre tervezett 2,6 százalékos hiánycélt feladni, ezért az állami kiadásokat csökkenti.

A minisztériumok 60 milliárd forintot spórolnak meg, de "nem fűnyíróelven". A jövő heti kormányülésre készítik el tételes vállalási listájukat - jelezte a szóvivő, majd kiemelte: a fennmaradó 140 milliárd forint megtakarításáról a jövő vasárnapi ülésén dönt a kormány.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.