Több füvet Budapestnek!

Az elmúlt hetek során egyértelművé vált, hogy nagy léptékű zöldterület-fejlesztést kell végrehajtani a fővárosban - mondta Csárdi Antal, az LMP fővárosi közgyűlési képviselője.

A párt álláspontja szerint ezek a beruházások az egészségesebb mellett értékesebb környezetet is teremtenek, áttételesen ugyanis milliókat hozhat a családoknak az, hogy a zöldre néző lakások húsz-ötven százalékkal többet érnek azoknál, amelyek ablaka tűzfalra vagy forgalmas utcára nyílik.

Az LMP első körben a IV. kerületben vizsgálta meg a parkok kialakításának lehetőségeit, és úgy találta, hogy Újpest-Városkapu és a víztorony környéke is megfelelne erre a célra. Az ellenzéki párt folyamatosan mutatja majd be további, más kerületeket érintő helyszínjavaslatait, amelyek között a Kőbányai úti korábbi piac területe, valamint a Nyugati pályaudvar mögötti rész is szerepel. Ezenkívül fontos a Városliget megőrzése - emelte ki. Csárdi Antal hangsúlyozta, hogy nem kell mindig nagy parkokban gondolkodni: a belvárosban sok olyan foghíjtelek található, amely alkalmas lenne zöldterület-fejlesztésre, hogy ezáltal Budapest élhetőbbé és otthonosabbá váljon.

A fővárosi közgyűlési képviselő a globális felmelegedés rendkívül szélsőséges következményeire is utalt, kiemelve, hogy ellensúlyozni kell a betonházak hőkibocsátását. Erre akár egy-egy, lakótelep mellé ültetett fasor is megfelelő megoldást biztosít - mondta. Szavai szerint nem igaz, hogy nincs elegendő hely és pénz zöldfelületek fejlesztésére Budapesten.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.