Tízmilliós kártérítést követelnek a magyaroktól az osztrák fogorvosok

Tízmillió forintos kártérítést követel három Győr-Moson-Sopron megyei fogorvostól az Osztrák Fogorvosi Kamara, arra hivatkozva, hogy a magyar szakemberek törvénybe ütköző módon hirdették szolgáltatásaikat több bécsi napilapban.

GyőrPlusz című városi napilap szerint a magyar orvosok az osztrák kereskedelmi bíróságtól kapott keresetlevélből szereztek tudomást a feljelentésről.

Mint kiderült számukra, kifogásolták az ár feltüntetését, azaz hogy leírták: a korona 160, az implantáció pedig 490 euróba kerül, de szóvá tették az úgynevezett tavaszi akciót is – mondta a lapnak egyikük, Barthos Gábor. Tájékoztatása szerint az is ellenkezést váltott ki, hogy jelezték: 15 százalék kedvezményt adnak.

A magyar fogorvosok azt mondják, nem tudtak arról, hogy az árak és a kedvezmények feltüntetése jogszabályba ütközik az osztrák hirdetésekben, és jogtalannak tartják, hogy figyelmeztetés helyett egyből kártérítést, és nagy összegű helyreigazítást követelnek tőlük. 

A magyar fogorvosok szerint a bécsi kamara feljelentése mögött az áll, hogy az osztrák fogászati beavatkozások árai háromszor magasabbak, mint a magyarokéi, és az érdekképviselet a határ menti konkurenciát szeretné letörni az eljárások megindításával. 

Az osztrák kamara helyreigazítást is követel, amelyben a magyar fogorvosok elismerik, hogy vétettek a jogszabályok ellen.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.