Itt a spórolás: Tízmillióért vett Ferrari traktort az Országgyűlés

Ezzel a géppel fogják nyírni a füvet a Parlament körül, valamint szedik össze a fákról lehullott leveleket – írja a Blikk. A cikk szerint erre idén még nincs is szükség, mivel a hivatal májusban vállalkozási szerződést kötött a „Kossuth téri park és növényzet gondozására" a Fővárosi Kertészeti Nonprofit Zrt.-vel. Az október végéig tartó megbízásért 10 millió 33 ezer forintot fizet az Országgyűlés Hivatala, vagyis annyit, mint az augusztusban megrendelt négykerék-meghajtású Gianni Ferrari Playgreen traktorért.

– A Kossuth tér kezelői jogát idén január 1. óta mi látjuk el. Mivel a hivatalnak nem voltak kertészeti szakmunkásai, ezért 2012-re a várható feladatokra és költségkihatásokra ajánlatokat kértünk. Megállapítottuk, hogy a kisgép ára csupán a másfél hektárnyi zöldfelület gondozása révén három év alatt megtérül – indokolta a Blikknek a vásárlást a parlament hivatala, amely szerint még hamarabb is visszahozhatja az árát, mivel a géppel téli munkák is végezhetők.

Szakértők szerint ez a traktor sem tudja teljesen kiváltani az emberi erőt, a virágültetéshez szükség lesz szakmunkásokra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.