Tízmilliárdos árvízvédelmi fejlesztés a Tiszántúlon

Az Európai Unió támogatásával összesen mintegy 10 milliárd forintos fejlesztés valósult meg a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság működési területén. Az árvízvédelmi beruházás több évtizedre nyújt biztonságot a térségben élő mintegy 70 ezer embernek.

Véget ért a Berettyó folyó melletti védtöltések 4,6 milliárd forintból megvalósított fejlesztése, ezzel a beruházással a Tiszántúli 
Vízügyi Igazgatóság sikeresen befejezte valamennyi projektjét, amelyet a 2007-2013-as európai uniós pályázati időszakban finanszíroztak - jelentették be a projekt zárórendezvényén ma a Hajdú-Bihar megyei Berettyóújfaluban.
 
A számítások szerint ez az árvízvédelmi fejlesztés több évtizedre nyújt biztonságot a térségben élő mintegy 70 ezer embernek és védi a mintegy 32 milliárd forint értékű nemzeti vagyont.  
 
Szegi Attila, az igazgatóság PR-munkatársa elmondta: a Berettyó mentén megvalósult fejlesztés keretében megerősítették az árvízvédelmi töltéseket a folyó bal partján Szeghalom és Berettyóújfalu között, a jobb parton pedig a Kálló torkolatától Bakonszegig, együttesen mintegy 44 kilométer hosszúságban.
 
A védelmi központokat, gátőrtelepeket – összesen 15 darabot – felújították, ebből a kismarjait és a csökmőit teljesen elbontották és újat építettek helyettük. A beruházás eredményeként javult a nagyvízi meder vízszállító képessége, miután a folyó magyarországi szakaszán megtörtént a hullámtéri erdők rendezése.
 
Az Európai Unió támogatásával a 2007-2013-as európai uniós pályázati időszakban tizenegy projekt keretében összesen mintegy 10 milliárd forintos fejlesztés valósult meg az igazgatóság működési területén. 
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.