Tízmilliárdos panamát sejt a II. kerületben az LMP

Az LMP szerint a II. kerület fideszes vezetése, a közgyűlés szocialista tagjaival kiegészülve 10 milliárd forint értékű vagyontárgyat vesztegetett el a pesthidegkúti katonai akadémia értékesítésekor.

Ezt Dárdai Zsuzsanna, az LMP II. kerületi polgármesterjelöltje közölte pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján, amelyen részt vett Csárdi Antal, az ellenzéki párt főpolgármester-jelöltje is.

Dárdai Zsuzsanna szerint a II. kerületi önkormányzat 2008-ban verseny nélküli közbeszerzésen 6,8 milliárd forintért szerezte meg a pesthidegkúti katonai akadémia 13 hektáros területét, amelyet röviddel ezután "nevetségesnek" tekinthető 32 millió forintos haszonnal adott tovább az "offshore hátterű" SCD Pasarét Kft.-nek. A politikus szerint a területet később egy "orosz hátterű svéd cég" vette meg 10 milliárd forintért.

Az LMP polgármesterjelöltje szerint ezzel a lépéssel az önkormányzat az államot és a kerületet is megkárosította, ráadásul a tervezett 30 milliárd forintos fejlesztés is elmaradt. Csárdi Antal közölte, Budapest jelenlegi legnagyobb problémájának a korrupciót tartják, ami ellen olyan szigorú lépésekkel vennék fel a harcot, mint az átlátható döntéshozatal és az erősebb civil kontroll.

A II. kerületi önkormányzat szerint az LMP nincs tisztában a tényekkel és "össze-vissza beszél" a kerületben található volt katonai akadémia értékesítésével kapcsolatban. Az önkormányzat pénteken azt is közölte az MTI-vel, hogy jogi lépéseket fontolgat az ügyben.

Az önkormányzat szerint az LMP-jelölt kampányában elhangzó "sok sületlenség" oka az lehet, hogy Dárdai Zsuzsanna soha egy napot nem töltött és dolgozott ebben a városrészben, a kampányban "találta meg" a II. kerületet, így az sem csoda, hogy nem tudja: a volt akadémia területe nem Pesthidegkúton, hanem Pasaréten található. Az összes állítása pont úgy felel meg a valóságnak, mint ez a földrajzi tévedés - fogalmaztak. Az LMP hamis vádjaival kapcsolatban vizsgálják a jogi lépések lehetőségét - írták.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.