Már tizenkét párt verseng az újpesti mandátumért

November végén lesz az időközi parlamenti választás, amit a Kiss Péter halálával megüresedett mandátumra írtak ki.
Két újabb jelölőszervezetet vett nyilvántartásba csütörtöki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a november 23-i újpesti időközi országgyűlési képviselőválasztásra. Az ajánlásgyűjtés hétfőn megkezdődött, így a korábban regisztráltak már gyakorlatilag bármikor leadhatják az induláshoz szükséges ajánlásokat az újpesti országgyűlési egyéni választási irodánál.

Eddig tizenkét párt jelezte részvételi szándékát a Kiss Péter szocialista képviselő halála miatt kiírt időközi választásra. Az NVB csütörtökön a Jólét és Szabadság Demokrata Közösséget és a Jobbikot vette nyilvántartásba.

A korábbi üléseken a testület a Magyar Liberális Párt, a Magyar Munkáspárt, a Zöldek Pártja, a Magyar Szocialista Párt, a Magyar Demokráciáért és Hazáért Párt, az LMP, a Fidesz, a KDNP, a Demokratikus Koalíció és a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja regisztrációs kérelméről már döntött.

Kiss Péter a főváros 11-es számú (Újpest nagy részét és Angyalföld északi részét lefedő) országgyűlési egyéni választókerületében szerzett mandátumot április 6-án, a politikus azonban hosszan tartó súlyos betegség után júliusban elhunyt.

Az NVB szeptember 12-én tűzte ki az időközi választás időpontját november 23-ra. A testület választást kitűző határozatának mellékletében rögzítette a választással kapcsolatos határidőket, határnapokat is.

Eszerint az ajánlásokat október 6-tól gyűjthetik az indulni szándékozók, a jelölteket október 20-ig lehet bejelenteni.
Az országgyűlési egyéni választókerületben induló jelölteknek 500 érvényes ajánlást kell összegyűjteniük.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.