Tíz százalék alatt bajban volna a Jobbik

Kommunikációs kihívást jelent a Jobbiknak, hogy Józsefvárosban nem volt polgármester-jelöltje a vasárnapi időközi választáson. A parlamenten kívüli párt magasra tette a lécet, egy 10 százalék alatti eredményt nehezen tudna eladni, egy belvárosi kerületben nem tud magabiztos, feltörekvő imázst mutatni, mint egy kistelepülésen - véli a Nézőpont Intézet vezető elemzője.

A Jobbikot kommunikációs kihívás elé állítja az a tény, hogy a politikai "nemesvadnak" számító Józsefvárosban nem tudott vagy nem akart jelöltet állítani. A parlamenten kívüli párt magasra tette a lécet saját maga és a szimpatizánsai számára az EP-választáson elért eredménnyel, ezek után egy 10 százalék alatti eredmény már nehezen kommunikálható, vélhetően ezért nem indult el a párt a VIII. kerületben- mondta az InfoRádiónak Böszörményi-Nagy Gergely, a Nézőpont Intézet vezető elemzője.

Vona Gábor és Volner János, az Új Magyar Gárda Mozgalom szóvivője sajtótájékoztatót tart Budapesten a Kosztolányi Dezső téren
Budapest, 2009. november 24. Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke (j) és Volner János, az Új Magyar Gárda Mozgalom szóvivője sajtótájékoztatót tart Budapesten a Kosztolányi Dezső téren. MTI Fotó: Soós Lajos

A Jobbik nem kiegyensúlyozottan teljesít jól, a 10 százalékos vagy a fölötti eredmény nem tekinthető országosnak - mondta a vezető elemző. Hangsúlyozta: regionális a párt támogatottsága, nagyon függ attól, hogy milyen szociális választói környezetben méretteti meg magát a radikális erő. A Jobbik nem tudja szállítani azt a magabiztos, feltörekvő párt imázst egy belvárosi kerületben, mint egy kistelepülésen - tette hozzá.

Az LMP nyolc százalékos eredménye a Józsefvárosban annak tulajdonítható, hogy a pártnak lehetősége volt egy kerületre összpontosítani az erőforrásait - vélekedett Böszörményi-Nagy Gergely. Hozzátette: komoly kihívás és szervezeti munkát igényel, hogy az EP-választáson és az azóta tartott időköziken elért eredményeket meg tudja ismételni az LMP.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.