Tíz párt verseng a választók voksaiért

A pénteki 16 órás határidőig 10 párt - köztük kettő-kettő közös listát állítva - adta le ajánlószelvényeit a június 7-ei európai parlamenti (EP) választásra - közölte az Országos Választási Iroda.

Két párt - a Jobbik és az MSZP - összegyűjtött szelvényeit már korábban ellenőrizték, önálló listáikat nyilvántartásba vették.

Az EP-választáson azok a pártok állíthatnak listát, amelyek összegyűjtöttek 20 ezer érvényes ajánlást a választópolgároktól. A határidőig a már említett két párt ellenőrzött ajánlószelvényein kívül további nyolc párt adta le az ajánlószelvényeit.

A választáson önálló listát állítana a Jobbik és az MSZP mellett a Magyar Kommunista Munkáspárt, az MCF Roma Összefogás, az MDF és az SZDSZ. A Fidesz és a KDNP bejelentette, hogy közös listát állít, és szintén közös listát állítana a Lehet Más a Politika és a Humanista Párt.

Az Országos Választási Bizottság péntek esti ülésén meghallgatja az OVI beszámolóját az SZDSZ és az MDF által leadott ajánlószelvények ellenőrzéséről és dönt a pártok listájának nyilvántartásba vételéről.

A többi párt ajánlásait a hétvégén ellenőrzik, erre a benyújtástól számított három nap áll rendelkezésre. Az ajánlások ellenőrzésében csaknem száz köztisztviselő vesz részt; várhatóan vasárnap dönt az OVB a többi lista nyilvántartásba vételéről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.