Tíz hónap felfüggesztett a garázda jobbikos képviselőnek

Másodfokon, jogerősen 10 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott a Szegedi Törvényszéken Keresztúri Farkas Csaba, a Jobbik listán bejutott szegedi önkormányzati képviselője.

Ezzel a másodfokú bíróság súlyosbította a Szegedi Járásbíróság által korábban kiszabott 4 hónap felfüggesztett börtönt. Amint az ügyvéd-képviselő átveszi a jogerős ítéletről szóló írásos tájékoztatást, nem működhet tovább képviselőként, így megszűnik a jobboldal egyfős többsége a szegedi képviselő-testületben.

Ez a többség úgy állt elő, hogy a Fidesz-KDNP frakció csak a jobbikos képviselő szavazatával tudta biztosítani a mindenkori többséget – ezzel a lehetőséggel eddig rendszeresen éltek is a kormánypártiak.

A Szegedi Törvényszék társtettesként, nyilvános rendezvényen, folytatólagosan elkövetett garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek Keresztúri Farkas Csabát. Már az elsőfokú ítéletet követően fölszólították lemondásra, bizottsági elnöki posztjáról le is mondott, képviselői mandátumáról azonban nem.

A bűncselekményt 2012. november 25-én, a Szegedi Tudományegyetemen tartott jogászbálon követte el. Ittas állapotban bement egy fiatal nő után a női mosdóba, ahol „udvarolni” próbált neki. Onnan a biztonsági őrök vezették ki. A nőnek a két fiútestvére is védelmére kelt, az első verekedés ekkor tört ki, a kezdeményező Keresztúri volt. Később az épület előtt folytatódott a verekedés, amelyben szintén a képviselő kezdeményezett. Utóbb először tagadta a történteket, majd beismerte bűnösségét.

Azzal védekezett, hogy nem emlékszik a történtekre, annyira részeg volt. Bocsánatot kért az érintettektől. A megtámadott nőt védelmező két hozzátartozót próbára bocsátásra ítélte a bíróság.

A Szegedi Törvényszék elutasította a védő kérését, amelyben védence előzetes mentesítését kérte a büntetett előélethez fűződő joghátrányok alól. Így a szabadságvesztést kimondó jogerős ítélettel megszűnik Keresztúri Farkas Csaba képviselői mandátuma.

A vádlott nem vett részt a másodfokú tárgyaláson, és telefonján elérhetetlennek bizonyult az újságírók számára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.