Tíz éve kavarta fel Magyarországot az őszödi beszéd

Tíz évvel ezelőtt, 2006. május 26-án hangzott el Gyurcsány Ferenc sokat vitatott beszéde az MSZP parlamenti képviselőinek zártkörű, balatonőszödi tanácskozásán. A beszéd közel négy hónappal később került nyilvánosságra, és ez megrengette az akkori Magyarországot. Sokan ma sem szívesen beszélnek az Őszöddel kapcsolatos emlékeikről. Maga Gyurcsány Ferenc sem kívánt nyilatkozni, amikor értékelésre kértük.

A Népszabadság Hétvége mellékletében megjelenő írásban mesélt viszont Hiller István, az MSZP akkori elnöke, Szigetvári Viktor az Együtt elnöke és Bozóki András politikatudós, egyetemi tanár, korábbi kulturális miniszter, aki úgy fogalmazott: az őszödi beszéd afféle „öltözői beszéd" volt, amelyet a dühös fociedző modorában fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Végül előbukkan az írásban az utóbbi évek legnagyobb kalandora, a 2009-ben, Bolíviában meggyilkolt Rózsa Flores Eduardo is. Hogy milyen összefüggésben, az kiderül a cikkből.

A cikk a Népszabadság május 28-i Hétvége mellékletében jelenik meg. A szombati lap digitális változatát itt vásárolhatják meg: >>>

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.