Orbán egyszer csak felbukkant a hajléktalanok között

A volt kormányfő után a jelenlegi miniszterelnök is ellátogatott „a zemberekhez”. Orbán Viktor egy hajléktalanszállót keresett fel, s megállapította: „rend és biztonság van, nincs balhé”

Váratlan vendégként toppant be vasárnap Orbán Viktor miniszterelnök az Aszódi úti hajléktalanszállóra. A kormányfő bejelentés nélkül érkezett, Volkswagen kisbuszát is maga vezette, testőrök nélkül, titokban tartott szemlét – tudósít a Blikk.

Orbán azt szerette volna megtapasztalni, hogy mennek a dolgok az új intézményben. „Azt akartam, hogy ne tudjanak az érkezésemről, minden olyan legyen, amilyen szokott” – mondta a kormányfő, akit a Blikk elkísérhetett a váratlan látogatásra.

Az előtérben tartózkodó több tucat ott lakónak megállt a kezében a kanál, amikor a kormányfő belépett az épületbe, s hangos „jó napot!"-tal köszönt. Minthogy éppen ételt osztottak a szállón, Orbán elsőként azt vette szemügyre, megfelelő ellátást kapnak-e a hajléktalanok.

„Rend és biztonság van, nincs balhé” – mondta el látogatása után a miniszterelnök. – „Volt, aki börtönből szabadult, és azért itt kellett meghúznia magát, másoknak a nagy hidegben nincs hová menniük. Úgy látom, sokaknak épp ennyi segítség kell egy utolsó esélyhez.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.