Titokban szavazna nemmel az MSZP-s képviselő

Kizárhatják az MSZP-ből a népszavazáson nemmel szavazni akaró Móricz Eszter, XV. kerületi önkormányzati képviselőt. Pártja korábban fegyelmit indított ellene nyilatkozata miatt és úgy tűnt, jobb belátásra is tért. 

Mégis szavazhat október 2-án Móricz Eszter, az MSZP XV. kerületi önkormányzati képviselője – tudtuk meg MSZP-s forrásból, akik viszont informálisan értesültek a pártvonallal korábban szembehelyezkedő képviselőnő újabb lehetséges kanyarjáról.

„Nem tudom hol hallott ilyet, nem szeretnék nyilatkozni október 2-áig” – mondta lapunknak Móricz Eszter, aki korábban nagy felháborodást keltett azzal, hogy az M1-en arról beszélt, szocialista létére „hívő keresztény nőként” elmegy nemmel szavazni. Értesülésünket azonban sem cáfolni, sem megerősíteni nem volt hajlandó.

Móricz azt mondta a közmédia híradójának, hogy azért szavaz nemmel a távolmaradással kampányoló pártja ellenében, mert szeretné, hogy „Magyarországon ne kelljen az iszlám jogrend érvényesítésétől félnie egy nőnek.”

Az MSZP vezetése keményen odacsapott a képviselőnőnek és fegyelmit adtak neki, majd helyben hagyták Móricz kérését, miszerint függesszék fel párttagságát addig, amíg lefolytatják ellen az etikai fegyelmi vizsgálatot. A döntést meghozó elnökségi ülés után Móricz Eszter közleményben kért bocsánatot korábbi nyilatkozatáért.

Korábban nem tudták megmondani az MSZP elnökségi tagjai sem, hogy kizárhatják-e Móriczot a vizsgálat végeredményeként: volt, a ki szerint biztosan, mások arra tippeltek, egy ejnye-bejnyével megússza. Ha valóban elmegy szavazni, úgy nem lehet kétséges a kizárás.

Úgy tudjuk Móricz vallásos meggyőződésből mehet el szavazni titokban, ugyanis a nem szavazat párti Hit Gyülekezetének a tagja. Azonban arról is értesültünk, hogy az MSZP ellenlábasai figyelik majd azt a szavazókört, ahol szavazhat a képviselőnő, így ez semmiképp nem maradhat titokban.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.