Titkolja a hökös jutalmak összegét az ELTE

Nem árulja el az ELTE, hogy az egyetem hallgatói önkormányzatának tagjai közül kik részesülnek havi jutalomban az erre a célra fenntartott csaknem 800 ezer forintos keretből. Egy diák ezért beperelte az intézményt.

Titkolják az ELTE-n, hogy az egyetem hallgatói önkormányzatának tagjai közül kik részesülnek havi jutalomban az erre a célra fenntartott csaknem 800 ezer forintos keretből - írta a Magyar Nemzet. Egy hallgató szerette volna ezeket az adatokat megtudni, kérdéseire azonban nem kapott érdemi választ. Ezért beperelte az egyetemet.

A keresetet azonban a Pesti Központi Kerületi Bíróság elutasította. A lap úgy tudja, egyebek között azért, mert a keresetlevél hiányos volt: a felperes nem fogalmazta meg egyértelműen, milyen közérdekű adatot kér, illetve bizonyítékokat sem csatolt a kérelemhez. Az ELTE-t már a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) is felszólította a közérdekű adatok nyilvánosságra hozására. A hatóság szerint a hallgatói önkormányzat költségvetése, zárszámadása, valamit a kifizetések összege közérdekű adatnak minősül, így hiánytalanul az adatigénylő rendelkezésére kellett volna bocsátani.

Az ELTE főtitkára, Rónay Zoltán úgy nyilatkozott, hogy szerintük ezek személyes adatok, és azt kötelességük megvédeni. Úgy érvelt, hogy a NAIH felszólítása téves jogértelmezésen alapul, és törvénysértést még a hatóság felszólítására sem kívántak elkövetni. Mivel a személyes adatok megóvása törvényi kötelezettségük, törvénysértés nélkül nem volna módjuk az adatkérés teljesítésére - közölte. Hozzátette: mindazokat az adatokat továbbították a kérelmezőnek, amelyek a személyes adatok sérelme nélkül kiadhatók voltak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.