Titkolja, mennyit költött a békemenetes smsekre a Fidesz

De legalább azt elismerték, hogy ők spammeltek a "független" Békemenet nevében.

A Fidesz elismerte, hogy ők küldték az sms-eket a Békemenet előtt, azt viszont már nem mondják meg, mennyi közpénzt költött el rá - írja a Hír24.

"Március 29-én újra találkozunk a Békemeneten! Találkozunk 13kor a Kossuth téren, innen megyünk a Hősök terere, beszédet mond Orbán Viktor. Ott kell lennünk, add tovább" A Békemenet előtt néhány nappal rengeteg ember kapta meg ezt az sms-t. A feladó egy 20-as szám volt, amelyről napokig nem lehetett tudni, hogy kihez tartozik. A Békemenet szervezői tagadták, hogy ők küldték az üzeneteket, végül egy sajtótájékoztatón ismerte el a Fidesz, hogy ők az sms feladói. A Telenor korábban elárulta, nagy valószínűséggel az üzenet az úgynevezett SMS Futár szolgáltatásukhoz kötődik, amit jellemzően nagy cégek, szervezetek vesznek igénybe, például, hogy így értesítsék akcióikról azokat, akik az adatbázisukban vannak.

"A szóban forgó szolgáltatás az SMS Futár. Ez egy viszonylag standard tömeges üzenetküldő szolgáltatás, melyhez hasonló több is van a piacon, mind itthon, mind külföldön. Jellemzően nagyvállalatok használják, a legnagyobb ügyfeleink ezen a téren a pénzintézetek" - közölték. Árakról a szolgáltató nem beszélt, és a Telenor honlapján sem találni erre utaló információt.

A Hír24 a Fidesztől is próbálta megtudni, mennyi pénz ment el a buzdító SMS-re. Ennek érdekében közérdekű adatigénylést nyújtottak be a pártnak, igénylésükre a törvény szerint április 9-ig válaszolniuk kellett volna, legalább annyit, hogy elutasítják az adatigénylést. Ám a Fidesz ennyit sem reagált, arra sem feleltek, hogy milyen adatbázisból dolgoztak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.