Tisztviselőket toboroz a kormány

Elindult a kormány által meghirdetett Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program, amelyre szerdától lehet pályázni - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkársága az MTI-vel.

A közlemény szerint a szervezők várnak minden olyan fiatal, diplomás szakembert vagy pályakezdő diplomást, aki elkötelezetten érdeklődik a közigazgatási életpálya iránt és a már közigazgatásban dolgozókra is számítanak. A jelentkezés feltétele a felsőfokú végzettség, a tárgyalási szintű angol nyelvtudás és a 35 év alatti életkor. Bármely más európai uniós nyelv ismerete előnyt jelent a kiválasztáskor.

Mint írják: az ösztöndíjasok öt hónapos szakmai gyakorlatot tölthetnek más uniós országok minisztériumaiban, vagy egyéb központi közigazgatási intézményeinél, ahol új mechanizmusokkal, munkamódszerekkel ismerkedhetnek meg. A programban résztvevők egy öt hónapos magyarországi szakmai gyakorlatot is teljesítenek a központi közigazgatásban, s egy e-learninges képzést is kapnak. A sikeres teljesítés után pedig lehetőségük nyílik a tisztviselői karrier megkezdésére.

Részletes információkat többek között a program honlapján: www.kozigosztondij.gov.hu címen kaphatnak az érdeklődők.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.