Tiltakoztál? Akkor nem is árusíthatsz!

A Margitsziget „tehermentesítésére” hivatkozva nem kapott mozgóárusítási engedélyt az a szigeti kereskedő, aki aláírásgyűjtésbe kezdett a margitszigeti kisállatkert megmentésének érdekében.

– Éppen két hete utasították el a kérelmünket, hogy öt elektromos kisautó vontatta utánfutóról különféle rágcsálnivalókat, üdítőket árusítsunk – panaszolja Gombos László kereskedő, aki szerint a jelenlegi négy pavilon mellett a mozgóárusokra is szükség lenne a sziget látogatóinak kiszolgálására. A kereskedők 1989 óta dolgoznak a szigeten. Volt, hogy 30 árus is kitelepült nyaranta. Most viszont egynek se adnak engedélyt.

A mozgóárusok hozzátartoznak a sziget hangulatához – véli Szaniszló Sándor, a városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság elnöke, aki nem tudja, mi alapján tiltják ki a mozgóárusokat a főváros kiemelt zöldterületeiről, elvégre a Fővárosi Közgyűlés nem hozott ilyen értelmű határozatot. Sőt fel sem merült annak az igénye, hogy az egész Európában jelen lévő mozgóárusokat hirtelen felindulásból ki kellene tiltani a szigetről.

A döntés Szaniszló Sándor szerint több okból is különös: egyfelől az árusok egy része 1989 óta idáig zavartalanul végezhette a tevékenységét, másfelől ugyanazok hozták meg a mostani döntést, akik Ughy Attila városkép védelmi tanácsnokkal az élen 8 éve ezeket az engedélyeket kiadták.

Az árusok egyébként szerződésben vállalnák a tevékenységük miatt képződő szemét elvitelét és városképvédelmi szempontból egységes arculat kialakítását. Így a városházi szigor okát inkább a főpolgármester ellenében folytatott aláírásgyűjtésben vélik megtalálni. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.