Pintér Sándor eltünteti a pirosnál koldulókat

December végére eltűnnek a piros lámpánál koldulók a fővárosból - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter egy más témában tartott pénteki sajtótájékoztatón.

A tárcavezető kifejtette: a rendőrségnek nemcsak a korábban megfogalmazott feladatoknak – így a kisközségek közbiztonságának helyreállításának – kell megfelelnie, hanem új kihívásokkal is szembe kell néznie. Ezek között említette a migráció problémáját, a délről, egyebek mellett Afganisztánból, Pakisztánból érkező illegális migránsok elfogását.

Pintér Sándor ismertette: a rendőrség ezzel párhuzamosan megszünteti a piros lámpánál koldulást is. Jelezte: a központból kifelé indulva haladnak a főváros határai felé, és reményei szerint decemberre eléri célját a pénteken elindított kezdeményezés, és eltűnnek a koldulók a piros lámpáktól.

Az Országos Rendőr-főkapitányság honlapján közzétett tájékoztató szerint a szórólapot osztogató, szélvédőt mosó és egyéb, hasonló tevékenységet folytatók magatartása szabálysértő. A rendőrség határozott fellépést ígér velük szemben, s nemcsak a jogsértést elkövetőket szólítják fel a tevékenység abbahagyására, hanem az őket megbízó, szerződtető, közvetítő vállalkozásokat is megkeresik, illetve tájékoztatják arról, hogy szabálysértő, amit tesznek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.