Tilos bírságolni a csepeli polgármestert?

A közteresek "tiltólistáján" szereplő polgármester feljelentést tesz.

Nem büntethették a csepeli közterületesek a kerületi vezetőket parkolási és közlekedési kihágásokért. Legalábbis erre utal, hogy a felügyelet központjában „Ne bírságold meg!" feliratú listát függesztettek ki a vezetők autóinak rendszámával - írta a Hírkomp blog nyomán az Index.

A listán Németh Szilárd XXI. kerületi polgármester, Morovik Attila, Borbély Lénárd, Ábel Attila alpolgármesterek, valamint Szeles Gábor jegyző neve is szerepel. A rendszámokat tartalmazó levél tanúsága szerint a listát a XXI. Kerületi Polgármesteri Hivatal üzemeltetési csoportja küldte át április végén a közterületesekkel lezajlott telefonos egyeztetés után.

– Mondhatnánk, hogy megdöbbentő, ami Csepelen zajlik, de valójában egyáltalán nem lepődtünk meg Németh Szilárd újabb botrányának hírén – reagált Szenteczky János, az MSZP csepeli frakcióvezetője és polgármester-jelöltje. Az "álláshalmozó rezsibiztos" szerinte most éppen a saját kiadásai csökkentésén dolgozik, de korábban többek között a rokonával faragtatott síremléket a csepeliek pénzéből egy tőlük 280 kilométerre lévő település ex-vezetőjének.

"Az, hogy a csepeli fideszesek első reakciója, hogy tagadják a nyilvánvaló lebukást és feljelentéssel fenyegetőznek, csak azt erősíti meg, hogy Németh Szilárd a tavaszi kudarcból sem tanult, továbbra is úgy hiszi, hogy büntetlenül játszhatja a kiskirályt".

Ábel Attila csepeli alpolgármester minderre úgy reagált, az önkormányzat becsületsértés és rágalmazás miatt  feljelentést tesz a "Szenteczky János csepeli MSZP-s polgármester-jelölt által kiadott Hírkomp című újság két cikke miatt". A hamis megjegyzésekkel ellátott fotókkal illusztrált, rágalmazó és becsületsértő cikkekben azt a hazugságot állítják – Ábel szerint – hogy a csepeli közterület-felügyelőknek önkormányzati vezetők utasítására szabálysértéseket kell elnézniük, és ezzel "felső utasításra" bűncselekményeket kell elkövetniük.

Az alpolgármester közölte, hogy a "hamis megjegyzésekkel ellátott képekkel megjelent cikkeket több MSZP-s politikus honlapja és Facebook-oldala is megosztotta, terjesztette. Állításaikat a leghatározottabban cáfoljuk és visszautasítjuk, azokat provokációnak tartjuk. Mivel ezek a személyek bűncselekményekkel vádolták meg a csepeli önkormányzat jelenlegi vezetését és a közterület-felügyelőket, becsületsértést és rágalmazást követhettek el".

Ábel Attila hangsúlyozta, hogy Csepelen senkinek sem kell parkolási díjat fizetnie, mert minden parkoló ingyenes. A cikkeket illusztráló, ismeretlen forrású megjegyzéssel ellátott képeken önkormányzati tulajdonú autók és rendszámok láthatók. Ezek az autók jogosultak az önkormányzati engedéllyel használható parkolók használatához. Ilyen parkolók az önkormányzat közvetlen környezetében, a KRESZ-táblákon feltüntetve vannak. Ilyen engedélyek a világon mindenhol vannak, ahol csak engedéllyel lehet használni a parkolókat. Engedéllyel használni engedélyhez kötött parkolókat nem bűncselekmény, nem szabálysértés, hanem törvényes és szabályos eljárás.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.