Tibornak mondták, hogy Viktor is értse?

Az Együtt-PM kudarcnak tartja, hogy az Európai Parlament illetékes bizottsága nem támogatja Navracsics Tibort a kultúráért, oktatásért, ifjúságpolitikáért és uniós polgárságért felelős biztosi posztra.
Hajdu Nóra, az ellenzéki párt elnökségi tagja kedden azt közölte az MTI-vel: értékelésük szerint az EP-bizottság azért utasította el Navracsics Tibor biztosi kinevezését, hogy figyelmeztesse a magyar kormányt, politikája szembemegy az európai értékekkel.

A szövetség közleményében felszólította Orbán Viktort és kormányát, hogy "térjen vissza az európai útra", és jelöljön olyan embert EU-biztosnak, aki arra érdemes és alkalmas. Azt is kérték: ne tévesszék meg az embereket azzal, hogy "féloldalas sikerpropagandát" folytatnak az ügyben, a bizottsági elutasítás ugyanis egyértelmű kudarc.

A bizottság hétfőn közölte, hogy az Európai Parlament (EP) kulturális és oktatási bizottsága szerint Navracsics Tibor alkalmas EU-biztosnak, de a testület nem támogatja, hogy a kultúra, az oktatásügy, az ifjúságpolitika és az uniós polgárság portfólióját kapja meg a magyar jelölt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.