Tibetért tüntető aktivistát inzultáltak Budapesten?

Indoklás nélkül berendeltek minden tibetit a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalba szombat délután - írja az Index egy tibeti hírblogra hivatkozva.

A portál cikke szerint pénteken késő este a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársai felkeresték a Magyarországon élő tibeti menekülteket és a szabályos munkavállalási engedéllyel bíró tibeti tanárokat, és beidézték őket a hivatal irodájába személyazonosságukkal kapcsolatos indokokkal.

A Tibetet Segítő Társaság arról is beszámolt, hogy pénteken több Tibetért tüntető aktivistát inzultáltak és jogtalanul ellehetetlenítettek, hogy kifejezzék véleményület. "Az Oktogonnál elhaladó kínai miniszterelnöki konvoj irányában szerette volna Karma Dordzse tibeti tanár a tibeti zászlót felmutatani, amit a pillanatok alatt a helyszínen termett rendőrök megakadályoztak. Az inzultus dulakodássá fajult, aminek az lett a végeredménye, hogy a tibetinél lévő zászló rúdját a rendőrök eltörték, valamint a tibeti ruházatát több helyen elszakították. Utána Karma Dordzsét a rendőrség elvitte a helyszínról és több órán keresztül akadályozta a szabad mozgásban." – idézi az Index a társaság közleményét.

A kínai miniszterelnök ELTE Konfucius Intézetére tervezett látogatása során több Tibetet védő aktivistát a civilruhás rendőrök megakadályozták abban, hogy tibeti zászlót lengessenek, valamint azt is, hogy Tibet szabadságával kapcsolatos szlogeneket kiáltsanak - írja a társaság.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.