Thürmer: politikai prostituáltak vezetik az országot

A Magyar Kommunista Munkáspárt szerint politikai prostituáltak gyakorolják ma a hatalmat Magyarország felett, ezért a párt elutasítja a miniszterelnök-jelölt személyét és programját, és támogatja az előre hozott választásokat - jelentette ki Thürmer Gyula.

A szervezet elnöke a párt európai parlamenti (EP) választási kampánynyitó értekezletének szünetében tartott sajtótájékoztatót. Itt elmondta, az elmúlt húsz év bebizonyította, hogy nem érte meg a rendszerváltás, ugyanis egy fejlődő országból szegény, gyarmati ország, Európa széle lett Magyarország. Hozzátette: az EP-választásokon való indulásuk válasz a magyar politikai életre, ugyanis válságban van az ország, mert mindent eladtak a külföldnek, nincs magyar ipar, termelés, nincsenek magyar bankok.

Thürmer Gyula, a Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke
Thürmer Gyula, a Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke

Az ország terheit nem a szegényekre kell újra kiróni, itt az ideje, hogy fizessenek a milliárdosok, a százmilliomosok, és általában a gazdagok - sorolta a tennivalókat a magát igaz baloldalinak nevező párt vezetője.

A kormányfői posztra esélyes Bajnai Gordon programját a párt nem fogadja el, míg a személyét azért is elutasítják, mert a jelöltnek "nincs semmi köze a politikához, az emberek napi gondjához, ő egy vállalattól ideszármaztatott nagytőkés, akire ma semmi szükség nincs".

Thürmer a párt által szükségesnek tartott előre hozott választások kapcsán azt mondta: arra kérik az MSZP-szavazókat, ne voksoljanak a szocialista pártra, "mert ma az MSZP ugyan hatalmon van, de ezt a hatalmat nem a kisemberek, nem a baloldali érzésű emberek gyakorolják, hanem a magukat miniszternek, államtitkárnak és képviselőknek nevező politikai prostituáltak".

Közlése szerint az EP-választási listán a valódi munkásosztály képviselőit indítják, így a listavezető pártelnököt egy postás, Gilicze Attila elnökségi tag követi, mögöttük egy-egy főorvos, egyetemi hallgató és erdész szerepel. A párt hivatalos kampánynyitó rendezvényét május elsején tartják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.