Thürmer: Ezt akartad?

Thürmer Gyula pártelnök egynapi fizetést vagy nyugdíjat kér tagjaitól azért, hogy finanszírozni tudják a Magyar Kommunista Munkáspárt Európa parlamenti választási kampányát.

A politikus nem válaszolt arra a kérdésre, eddig mennyi pénz gyűlt össze a központi bizottság két héttel ezelőtti felhívására, amelyben azt kérték: egy napi fizetését vagy nyugdíját ajánlja fel a korteskedés kiadásainak fedezésére minden tag.

Thürmer Gyula, a Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke
Thürmer Gyula, a Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke

A sajtótájékoztatón bemutatták a Munkáspárti vádirat - Megérte? Ezt akartad? című brosúrát. A kiadvány kérdéseire nemmel felelő pártelnök elmondta: az emberek húsz évvel ezelőtti és mostani helyzetének szembeállítása lesz kampányuk sarokköve.

Hangsúlyozta: az EP-voksolás nem változtatja meg a hazai belpolitikai viszonyokat, és nem biztosít a mostaninál nagyobb beleszólást az unió ügyeibe, ugyanakkor ezzel "a demokrácia látszatát keltik", és elterelik a figyelmet az embereket foglalkoztató problémákról.

"A problémák gyökere a húsz esztendővel ezelőtt elkezdődött folyamatokban van" - jelentette ki a Munkáspárt elnöke, aki szerint "teljesen felesleges volt a szocialista rendszer megdöntése", "Magyarország jövője nem a jelenlegi tőkés rendszerben, hanem egy demokratikusabb, a néphez közel álló szocialista rendszerben van".

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.