Testnevelési Egyetem: rektori pályázat a jövő héten

Bár a Testnevelési Egyetem már hivatalosan is levált a Semmelweis Egyetemeről, a rektor kiválasztását célzó pályázatot csak a jövő héten írják ki. Addig megbízott vezető irányítja az intézményt.

Várhatóan december közepén léphet hivatalba a Semmelweis Egyetemről leváló és új intézményként létrejövő Testnevelési Egyetem rektora, addig Sterbencz Tamás egyetemi docens megbízott vezetőként irányítja az intézményt - közölte a felsőoktatási államtitkárság.

Tájékoztatásuk szerint a Testnevelési Egyetem létrejötte a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi törvény alapján megy végbe, a vonatkozó kormányrendelet elfogadása a napokban megtörténik.

A rektori pályázat megjelenése a jövő hét folyamán várható, az új rektor december közepén léphet majd hivatalába, miután az intézmény szenátusa megválasztja.

Az átmeneti időszakra, szeptember 1-jétől az ideiglenes intézményvezetői feladatok ellátására Sterbencz Tamás, a Testnevelési és Sporttudományi Kar tanszékvezető egyetemi docense kapott megbízást - közölte az államtitkárság.

Szél Ágoston, a SE rektora szerint nem okoz gondot a Semmelweis Egyetemnek (SE) a testnevelési kar szeptemberi leválása, sem az intézmény működése, sem a gazdálkodás szempontjából. Szél Ágoston kiemelte: bíznak abban, hogy - bár erről a felsőoktatási törvény nem rendelkezik - a leválás jogutódlással történik majd, és a két egyetem azt örökli meg, ami a saját ügyeivel kapcsolatos.

Az intézményvezető kifejtette: a vagyonmegosztás nem okoz gondot, a vagyontárgyakról, ingatlanokról nincs vita.
Mészáros György, a kar leválásáért felelős rektori biztos azt mondta, a kar 96 oktatója és 161 nem oktatói státusban lévő alkalmazottja időben értesítést kapott arról, hogy az új munkáltatójuk a Testnevelési Egyetem lesz.

Megegyeztek a források megosztásáról is, az Emberi Erőforrások Minisztériuma is jóváhagyta, az induláshoz szükséges pénzügyi feltételek adottak lesznek. Az infrastruktúra és a kollégium működtetése megoldott - jelezte.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.