Belföld: Terrorveszéllyel riogat a Fidesz - NOL.hu
 

Terrorveszéllyel riogat a Fidesz

A bevándorlók elleni propagandát most a terrorveszéllyel riogató kampány követheti – legalábbis erre utal, hogy a Fidesz szombattól hirdetésekben hívja fel az emberek figyelmét a kérdésre.
A Fidesz készen áll az egyeztetésre a terrorveszéllyel összefüggő alaptörvény-módosítási kezdeményezésről, de nem ésszerűtlen kompromisszumokra, hanem megoldásra törekszik – mondta a Fidesz-frakció szóvivője szombati debreceni sajtótájékoztatóján. „Nekünk a magyar emberek biztonsága az első" – reagált Halász János arra, hogy az ellenzéki pártok nem támogatták Fidesz kezdeményezését.

Halász szerint a baloldali pártoktól nem meglepő, hogy nem akarják megvédeni a magyar embereket, mert – mint mondta – korábban sem támogatták a bevándorlással kapcsolatos jogi szabályozás szigorítását, a határzár építését, illetve a rendőrök és a katonák határra küldését. Az viszont az új fejlemény, hogy megfogalmazása szerint „a Jobbik is szembefordult a magyar emberek érdekeivel".

Halász János felidézte, hogy a Jobbik négyötödös parlamenti felhatalmazáshoz kötné a terrorveszély elrendelését, de – fogalmazott – a terroristák sem négyötödös felhatalmazással robbantanak.

„Mi készen állunk az emberekhez fordulni" – mondta Halász János utalva arra, hogy szombattól hirdetésekben hívják fel a magyar emberek figyelmét erre a kérdésre. A terrorveszély ugyanis létezik, ezért meg kell védeni Európát, Magyarországot, a magyar embereket – nyomatékosította a Fidesz-frakció szóvivője megismételve: a megoldás érdekében egyeztetésre törekednek az ellenzéki pártokkal, de ésszerűtlen kompromisszumokba nem mennek bele.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér