Terézvárosi segítség a hajnali lakástűz károsultjainak

A VI. kerület kész gondoskodni a hajnali lakástűz károsultjainak ideiglenes elhelyezéséről is, mivel a Bajcsy-Zsilinszky úti társasházi ingatlan gyakorlatilag lakhatatlanná vált.

A terézvárosi önkormányzat minden tőle telhető segítséget megad a VI. kerületben történt hajnali lakástűz négy sérültjének. Erről Hatvani Csaba alpolgármester beszélt, amikor délután Matyi Armanddal, a kerületi polgárvédelmi kirendeltség vezetőjével közösen részt vett a kiégett Bajcsy-Zsilinszky úti lakás hatósági szemléjén.

Az alpolgármester elmondta, mivel az épület társasház, így a kerületnek ugyan nincs elhelyezési kényszere, ám szeretnének minden segítséget megadni a károsultaknak. Ez akár az ideiglenes elhelyezésüket is jelentheti. A segítség már csak azért is indokolt lehet, mivel az ingatlan lényegében lakhatatlanná vált, s olyan elképesztő látványt nyújt, mintha órákig tombolt volna a tűz. Pedig a kerületi tűzoltók alig néhány perccel a lakossági bejelentés után már a helyszínre értek, és gyorsan megfékezték a lángokat. 

A délutáni látogatáskor épp a romokat takarították el, hogy megkezdődhessen a statikai vizsgálat, mivel a tűz nagy valószínűséggel szerkezeti károkat is okozott a födémben. A lakástűz keletkezésének okát még vizsgálják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.