Terézvárosi ingatlanpanama: Komplett frakciókat gyanúsítanak

Újabb terézvárosi ingatlanok ügyében javasol vádemelést a rendőrség, állítólag szinte a teljes egykori MSZP- és SZDSZ-frakció gyanúsított.

Újabb három terézvárosi ingatlan ügyében javasol vádemelést a Budapesti Rendőr-főkapitányság – közölte Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI-vel csütörtökön azt követően, hogy az iratok megérkeztek a vádhatósághoz.

A szóvivő elmondta, hogy az ügynek 20 gyanúsítottja van, akikkel szemben különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt javasol vádemelést a nyomozó hatóság. Az eljárás az Andrássy út 3., 8. és 52. szám alatti ingatlanokat érinti.

Az ügyben 2012 augusztus végén már vádjavaslatot tett a rendőrség, akkor azonban az ügyészség pótnyomozást rendelt el – erősítette meg az MTI értesülését a szóvivő.

A rendőrség akkori közlése szerint 21 emberrel szemben éltek vádemelési javaslattal. A Magyar Nemzet akkor Verók István volt MSZP-s polgármestert is a gyanúsítottak közé sorolta, a politikus 2012 szeptemberében elhunyt.

Az újabb vádemelési javaslatról szerdán számolt be az M1 Híradó. Közlésük szerint versenytárgyalás nélkül, 328 millió forintért adta el a Terézvárosi Önkormányzat 2004-ben az egykori Saxlehner palotát, a benne lévő 40 ingatlant átlagosan 8 millió forintért adták oda egy kft.-nek. Egy utólag készült értékbecslés szerint a kerület több mint félmilliárd forintot veszített az ügyleten. A Híradó szerint hasonló mértékű vagyonvesztést szenvedhetett el a VI. kerületi önkormányzat két másik Andrássy úti ingatlan, a 8. és az 52. számú házak csereügyletén. A 2010-es önkormányzati választások után a rendőrség büntetőeljárást indított az ügyleteket kezdeményező önkormányzati vezetők és képviselők ellen.

A Híradó úgy tudja: a gyanúsítottak között vannak a korábbi képviselő-testület szinte teljes szocialista és szabad demokrata frakciójának tagjai, köztük három volt alpolgármester, valamint két egykori jegyző. Az önkormányzat megpróbálja visszaperelni az elvesztett pénzt – közölték a hírműsorban az önkormányzat jogi képviselőjére hivatkozva.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.