Mit tehetünk, ha az utcán származása, bőrszíne miatt inzultálnak valakit?

Mit tehetünk, ha a futballpályán vagy a nézőtéren diszkriminációt tapasztalunk?, Mit tehetünk, ha a városunkban náci-bolt nyílik?, Mit tehetünk, ha az utcán származása, bőrszíne vagy szexuális orientációja miatt inzultálnak valakit? – ezekre a helyzetekre ad tanácsot egy új kezdeményezés.

"Mit tehetünk, ha a futballpályán vagy a nézőtéren diszkriminációt tapasztalunk?", "Mit tehetünk, ha a városunkban náci-bolt nyílik?", "Mit tehetek, ha az internetes "fórumomat" megszállják a szélsőjobboldali bejegyzések?", "Mit tehetek, ha egy kocsmában a melletted lévő asztaltársaság tagjai megalázóan beszélnek a homoszexuálisokról?", "Mit tehetek, ha a villamoson szóban inzultának, majd lökdösnek egy roma nőt?" – a Te mit tennél projekt keretében ilyen szituációkat játszanak el színészek. 

A rejtett kamerás kisfilmek forgatása közben a közönség, a járókelők nem tudják, hogy színházi előadást látnak, és hogy filmre veszik reakciójukat. A készítők szándéka, hogy a kisfilmek segítségével szélesebb közönség elé vihessék a kérdést, hogyan kell ezekben a helyzetekben viselkedni.

A projekt honlapján német, angol és amerikai szakirodalom szövegeinek lefordításával nyújtanak segítséget a lehetséges megoldáshoz. Mit és hogyan tesznek hasonló esetben a civilek, akár az állam vagy a civil szervezetek támogatásával. A cél, hogy a jövő generációja képes legyen a civil kurázsira, azaz fellépni, tenni valamit a társadalmi kirekesztés és igazságtalanság ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.