Felmondásra várva: idegösszeroppanás a debreceni közrádióban

A Magyar Rádió debreceni stúdiójában is létszámleépítés lesz, de a dolgozók hetek óta nem tudják, hogy hány embert, s kiket bocsátanak el. Volt olyan szerkesztőségi értekezlet, amelyen sírtak.

A közmédiumokban az elmúlt hetekben, napokban lezajlott, sokak által kifogásolt módon végrehajtott létszámleépítés egyelőre nem ért el Debrecenig. A Magyar Rádió debreceni stúdiójában foglalkoztatott kilenc újságíró és három technikus sorsa továbbra is bizonytalan, mert a dolgozóknak csak arról van tudomásuk, hogy az elbocsátások valamilyen formában őket is érintik. Azt azonban nem tudják, hogy Debrecenből mennyi embert és kiket küldenek el, s vajon milyen szempontok szerint.

Információink szerint a cívis közrádió Piac utcai szerkesztőségében az egzisztenciális fenyegetettség miatt az elmúlt hetekben igen feszült hangulat uralkodott. Volt olyan szerkesztőségi értekezlet, ahol egyes munkatársak elsírták magukat. A légkört csak rontotta, hogy a közrádió vezetőinek múlt keddre tervezett látogatását elhalasztották. Egyes dolgozók antihumánusnak és méltatlannak tartják ezt az eljárást, s úgy érzik, hogy a munkahelyük elvesztésétől félő embereket nem lehet sokáig bizonytalanságban hagyni.

A leépítésekről Gyarmati Péter, a debreceni stúdió vezetője megkeresésünkre nem nyilatkozott, mint mondta, ebben az ügyben a MTVA egyik vezetője, Szabó László az illetékes. Múlt héten pénteken Szabó Lászlótól írásban kérdeztük meg, hogy a rádió vezetésének mik az elképzelései a debreceni stúdióban tervezett leépítésről, de kérdésünkre nem kaptunk választ.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.