Telefonon várja a lakossági bejelentéseket az Együtt-PM

Az Együtt-PM ingyenesen hívható telefonszámon is várja a nagyösszegű áfacsalásokat ismerők bejelentéseit.

Ezt Juhász Péter, az ellenzéki választási szövetség társelnöke jelentette be szerdán, Budapesten újságíróknak.

Kiemelte: fontosnak tartják, hogy az áfacsalásokat ismerő állampolgárok politikai védelmet kapjanak és ahol "Rogán Antalhoz hasonlóan nem fogják ügyüket lesöpörni az asztalról".

A politikus furcsállta, hogy Orbán Viktor annak ellenére nem tesz semmit ezen csalások felderítésére, hogy korábban azt mondta, azokról mindenki tud. Juhász Péter furcsának nevezte továbbá azt is, hogy a Fidesz nem szavazta meg azt a vizsgálóbizottságot, amelynek feladata lenne utánajárni ezeknek az ügyeknek.

Szólt arról is, hogy a hatóságok napokban indított vizsgálatait kevésnek tartják, hiszen rendszerszintű problémákat tapasztalnak. Példaként említette, hogy szövetségük kormányra kerülése esetén visszaállítanák azt a Bajnai-kormány idején működő rendszert, amelynek részeként a háromezer legnagyobb adózót minden évben automatikusan vizsgálnák.

Az Együtt-PM társelnöke aláhúzta, nem feljelentő vonalnak, "egymás vegzálásának" eszközéül szánják telefonos elérhetőségüket, hanem a kiemelkedően magas csalások kivizsgálására. Tájékoztatása alapján a hozzájuk érkező információkat előbb jogászaikkal kivizsgálják, majd a hiteles beszámolókat oknyomozó újságírók segítségével nyilvánosságra hozzák.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.