Tégla, Hócipő, homár, Navracsics

Navracsics Tibor nem érti, miért botrányos dolog kérdezni, egy vállalkozó darabonként adja el az új társasház tégláit, közpénzzel van tele a Hócipő. Plusz a 140 éves homár, amelyet visszaengednek a tengerbe. Köhögős, jeges januári nap, reggeli lapszemle.

Egy baranyai vállalkozó, Szűcs László téglánként adja el siklósi kétlakásos társasházát, írja a Népszava. Miután a szép ingatlanon máshogy nem tudott túladni, jelképesen 25 ezer forintért ad el belőle egy-egy építőelemet. Ha összejön elég téglavásárló, közülük ketten egy-egy lakás boldog tulajdonosai is lehetnek. Szűcs szerint ez nem szerencsejáték, a sorsolás szót például véletlenül sem használja. Eddig kéttucatnyi vállalkozó kereste meg, hogy az ő házaikat is segítsen értékesíteni, de pusztán az ötletért is ajánlottak már 40 millió forintot.

Közpénzzel van tele a Hócipő, számol be a szatirikus hetilap Miniszterelnöki Hivatallal kötött exkluzív szerződéseiről a Magyar Nemzet. A Hócipő két alapítója is szerződésben áll a Miniszterelnöki Hivatallal, sőt Gáti László két cégen keresztül is osztogatja a tanácsokat és viszi a pénzt, fogalmaz a lap. A kancelláriának a koalíciós kormány bukásáig dolgozott egy Nyáry Krisztiánhoz (ő a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója) köthető vállalkozás is.

Álljon már meg a menet!- fogalmaz Navracsics Tibor a Hírszerzőnek adott interjújában, amikor arról kérdezték, miért az ünnepek alatt tolt ki a Fidesz a minisztériumi dolgozókkal, s miért épp karácsony előtt nyomták be az 1300 megválaszolandó kérdést. Játszhatunk úgy is, fogalmaz a Fidesz frakcióvezetője, hogy mindenki pontosan tudja, Magyarországon december közepétől január közepéig udvariatlanság munkát kérni az emberektől. De feltételezzük, hogy ez egy olyan ország, ahol munkanapokon dolgoznak. Egy képviselőnek joga van kérdezni. Azt minősítgetni, hogy milyen kérdéseket tesz fel a képviselő, meg hogy miért ennyit… Én ezt nem egészen értem. Mi ebben a botrányos?

Egy 140 éves homárt kivesznek az egyik New York-i étterem akváriumából, és visszajuttatják az óceánba – írja a BBC hírportáljára hivatkozva az Index. A 9 kilogrammos, George névre hallgató állatot két hete fogták az egyik újfundlandi kikötőben. A City Crab & Seafood étterem a PETA állatvédő szervezet nyomására döntött úgy, hogy visszaeresztik természetes élőhelyére. A PETA szóvivője, Ingrid Newkirk üdvözölte az étterem döntését. Amíg megszervezik a mentőakciót, az étterem vendégei folyamatosan fényképezik az állatot. Nem ritka, hogy egy homár száz évig is elél, de ilyen matuzsálemmel ritkán találkozni. A homár egyébként annál nehezebb, minél idősebb.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.