Távozott posztjáról az egészségbiztosító főigazgató-helyettese

Újabb egészségügyi vezető távozott a kormányzatból: lemondott Gajdácsi József, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár egészségügyi főigazgató-helyettese – adta hírül a Medicalonline című szakmai lap.

A portál úgy tudja: a lemondott vezető már a szabadságát tölti, külföldre utazott. Az OEP sajtóosztályának vezetője, Fülöp László lapunknak a hírt se megerősíteni, se megcáfolni nem kívánta.

Mint arra a Medicalonline emlékeztetett: Gajdácsi József nevéhez fűződik annak a finanszírozási módszertannak a kidolgozása, amely megyei szintre delegálta volna a források és kapacitások lakosságarányos szétosztását. Ám hiába alakultak meg országszerte az új struktúrát meghatározó testületek: a kórházi ellátások újraosztásával nemigen boldogultak. A nyár elején még csak-csak volt néhány formális egyeztetés, de olyan döntés, amely hatékonyabbá tette volna a rendszert, mindmáig nem született. Sőt a nagyon költséges és bonyolult ellátások újraosztásáról szóló terv, amely 78 milliárd forint többletforrást kért a kormánytól a rendszer átszervezéséhez, a jövő évi költségvetési törvény  előkészítésének szakpolitikai egyeztetésein fiókba került. 

A lemondás oka nagy valószínűséggel a módszertan bukása volt, ezt tovább tetézte, hogy a kórházak eladósodását sem sikerült megállítani. Így a finanszírozásért felelős főigazgató-helyettes körül beszűkült a tér, ezért nem volt más választása, mint lemondani pozíciójáról – állítja a Medicalonline.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.