Távozik a honvédelmi tárca közigazgatási államtitkára

Február elsejei hatállyal távozik a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkári székéből Fodor Lajos – tudta meg a Népszabadság. Állítólag a HM egyik cégénél kap másik feladatot.

Február elsejével távozik a Honvédelmi Minisztériumból a korábbi vezérkari főnök Fodor Lajos, hivatalosan meg nem erősített forrásaink szerint nem szakmai okok, hanem az új nyugdíjszabályozás előírásai teszik ezt szükségessé. Az ügyben egyébként nemrég Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter írásbeli kérdést intézett a minisztérium vezetéséhez.

Fodor Lajos és Hende Csaba egy parlamenti bizottsági ülésen
Fodor Lajos és Hende Csaba egy parlamenti bizottsági ülésen – Ennyi volt?

Lapunk forrásai szerint a nyugállományú vezérezredes a HM Ei Zrt. vezetőségében kaphat új pozíciót, várhatóan az értékesítést fogja felügyelni; de ezt hivatalos forrásból egyelőre nem erősítették meg.

Fodor Lajos 1999 és 2003 között volt a Honvéd Vezérkar főnöke, felmentését követően diplomáciai pályára lépett: a canberrai nagykövetség vezetését bízták rá. Fodor a 2010-es kormányváltás után tért vissza újra a honvédelmi pályára, Hende Csaba szakminiszter felkérésére a minisztérium közigazgatási államtitkára lett.

Idén májusban egyszer már felmerült, hogy távozik a székéből, akkor a Népszabadság adta hírül, hogy egy miniszteri biztos és egy főtanácsadó mellett Fodornak is mennie kell, akkor azonban határozottan cáfolták, hogy a kérdés napirenden lenne. Fodor Lajos akkor azt mondta: a közigazgatási államtitkári poszt egy bizalmi állás, ők pedig Hende Csaba miniszterrel „nemcsak jó kollégák, de jó viszonyban is vannak”.

Úgy tudjuk, hogy a HM új közigazgatási államtitkára várhatóan Dankó István lesz.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.