Távozik a Fasori Gimnázium igazgatója

Augusztustól az evangélikus egyház országos presbitériuma által megszavazott egyházi biztos veszi át a Fasori Evangélikus Gimnázium vezetését, miután éléről közös megegyezéssel távozik Ódor László.

Közös megegyezéssel távozik a budapesti Fasori Evangélikus Gimnázium éléről Ódor László; az erről szóló dokumentumot csütörtök délben  írta alá a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE)országos presbitériumának meghatalmazása alapján Kákay István, az MEE országos irodaigazgatója és Ódor László, a gimnázium igazgatója.

Kákay István elmondta: az MEE vezetősége és Ódor László között az elmúlt időszakban számos nézeteltérés volt, ezért "kompromisszumos megoldásként az országos presbitérium az igazgatótól való megválás mellett döntött". Az igazgató jogviszonya a most aláírt jegyzőkönyv szerint október 31-én szűnik meg.

A gimnázium működésének zavartalanságát biztosítandó, augusztus 24-től az evangélikus egyház vezető szerve, az országos presbitérium által megszavazott egyházi biztos veszi át a gimnázium ügyeinek intézését. Kákay István megjegyezte: az egyházi biztos személye a jövő  héten válik ismertté. Augusztusban ennek megfelelően módosítják majd a gimnázium szervezeti és működési szabályzatát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.