Nem ment el a HaHa, mert nem Hoffmann várta őket

Nem jött létre a Hallgatói Hálózat (HaHa) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közötti szerdára tervezett egyeztetés Budapesten.

Hoffmann Rózsa szerdán egy budapesti konferencián kérdésre válaszolva közölte: a köznevelési és a felsőoktatási államtitkárság munkatársai szerda reggel fél 9-re várták találkozóra a Hallgatói Hálózat tagjait, ők azonban nem jelentek meg ebben az időpontban.

A HaHa aktivistái azt kifogásolták, hogy nem az illetékes államtitkárok várták őket. Kiss Soma Ábrahám, a szervezet aktivistája az Emmi Szalay utcai épülete előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, a minisztérium vezetőivel múlt pénteken aláírtak egy megállapodást, amely szerint szerda reggel Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár és Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár fogadja a szervezet képviselőit egyeztetésre. Kedd este kaptak értesítést arról - folytatta -, hogy nem az államtitkárok fogadják őket, ez pedig vállalhatatlan számukra.

Fernengel Ágnes HaHa-aktivista hangsúlyozta: folytatják, amit eddig csináltak, újabb egyeztetést pedig valószínűleg már nem kezdeményeznek az államtitkárokkal. Sok ember támogatja őket, akik megérdemlik, hogy meghallgassák őket - tette hozzá. Az aktivisták szerint nem igaz, hogy az államtitkárok nem ismerik a követeléseiket, és azt is cáfolták, hogy politikai befolyás alatt állnának. Elmondták: ők civilek, és valamennyi párttól távol állnak.

Az Emmi sajtófőosztálya szerdai közleményében azt írta: a múlt pénteken a minisztérium Szalay utcai épületébe erőszakkal behatoló HaHa-aktivistákat a minisztérium közkapcsolati osztálya fogadta. A közkapcsolati osztály továbbra is áll rendelkezésére mindazon magánszemélyeknek, valamint olyan közösségeknek, amelyek nem képviselnek bejegyzett szervezetet, illetve érdeklődnek a minisztérium munkája iránt - áll a tárca közleményében.

Hoffmann Rózsa múlt pénteken az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, hogy szerdán Klinghammer István felsőoktatási államtitkárral közösen fogadják a Hallgatói Hálózat képviselőit, hogy megtudják, kitől van felhatalmazásuk, kiket képviselnek és mit szeretnének.

Az államtitkár akkor elfogadhatatlannak és minősíthetetlennek nevezte, hogy néhány tucatnyi fiatal "betört" az Emmi Szalay utcai épületébe, és ott megriasztott több száz dolgozót. A HaHa aktivistái akkor jelképesen elbocsátották a minisztérium vezetőit, mert szerintük a Balog Zoltán által vezetett Emmi "mindeddig rettenetesen végezte a munkáját".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.