Távfűtés koncesszióban Tatán

Koncesszióba adta távfűtését Tata, a Dalkia Energia huszonöt éven keresztül üzemeltetheti a város távfűtési rendszerét, és ezért évente 10 millió forint koncessziós díjat fizet az önkormányzatnak - tájékoztatta a társaság az MTI-t csütörtökön.

A szerdán aláírt megállapodás rögzíti, hogy a helyi energetikai szolgáltatásokra specializálódott vállalat 2013. március 1-jével veszi át a rendszert. Ehhez jelenleg 1800 lakás és 100 közületi fogyasztó csatlakozik, de a vállalat a jövőben további fogyasztókat kíván megnyerni a távhő használatára. Az első 13 év koncessziós díját egyben váltja meg a társaság. Az így befolyó 130 millió forintot az önkormányzat egy negyedmilliárd forint értékű távhő-modernizáció önrészeként használja fel. A Dalkia csoport európai szinten piacvezető az energetikai szolgáltatások területén: 40 országban több mint 52 700 munkatárssal a cég 2010-ben 8,3 milliárd euró árbevételt ért el.

Magyarországon éves hőenergia-termelése meghaladja az 5000 terajoule-t, és több mint 600 gigawattóra villamos áramot állít elő. A vállalat jelenleg mintegy 650 dolgozót foglalkoztat, 67 000 távhőhálózattal ellátott ügyfelet szolgál ki, eddigi magyarországi működése során több mint 65 milliárd forintnyi új beruházást hajtott végre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.