Tavaszi nagytakarítás Budapesten

Eltünteti a tél nyomait - ígéri a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt., azaz lemossa a hidakat, kitakarítja az aluljárókat, a lakótelepeket, s hozzálát az úthibák kijavításához. Ma éjjel kezdődik a Váralagút megtisztítása.

Az FKF Zrt. tájékoztatása szerint a tél elmúltával, az időjárás enyhülésével megkezdte a tavaszi közterületi munkákat, melyeket éjszaka és nappal, kézi és gépi erővel végez. Szakemberei felmérték a végrehajtandó feladatokat, melyek teljesítésével eltávolíthatják a Budapest közútjain a téli időjárás okozta szennyeződéseket, elvégezhetik a hó és a fagy miatt keletkezett károk helyreállítását.

A társaság szerint kiemelten kezelik a soros EU-elnökség rendezvényeinek helyszíneit, az odavezető útvonalakat, továbbá az idegenforgalmilag frekventált területeket (Budai Vár, Dunakorzó, Hősök tere), valamint a Budapesti Tavaszi Fesztivál helyszíneit.

A múlt hétvégén már megkezdték az egyes kiemelt körzetek koncentrált, azaz faltól-falig történő takarítását, megtisztítják a gyalogos-aluljárókat, oldalfalaikat vegyszeresen lemossák. Fertőtlenítővel megtisztítják az utcai hulladékgyűjtőket és a szelektív hulladékgyűjtő szigetek tartályait is. A következő hetekben lemossák az összes fővárosi Duna-hidat és kitakarítják a lakótelepeket is.

A Váralagútban már ma éjféltől felvonulnak az FKF munkatársai, akik csütörtökig éjszakánként megtisztítják a csempeburkolatot. Kedden este tíz órától szerda hajnal öt óráig lemossák a városligeti Millenniumi hidat és a Lánchidat, szerdán éjszaka pedig a Szabadság hidat.

Az FKF közúti gyorskarbantartó igazgatósága öntött és hengerelt aszfalttal helyre állítja az általa üzemeltetett mintegy ezer kilométer hosszúságú fő- és tömegközlekedési útvonalán keletkezett úthibákat.

A társaság tervei szerint - az előző évek gyakorlata alapján - április végére fejezi be a tavaszi közterületi munkákat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.