Tátrai levélben cáfolja Budai vádjait

Lapunk birtokába jutott Tátrai Miklós Budai Gyulának írt levele, amelyben az elszámoltatási kormánybiztos állításait cáfolja az FTC Stadion eladásával kapcsolatban.

A volt MNV-vezérigazgató ebben tételesen cáfolja az elszámoltatási kormánybiztos állításait: azt állítva, hogy a vevőtől garanciákat követeltek a Fradinak ígért 2,3 milliárd Ft megfizetésére, s a felújítási hitelgarancia megfelelőségét az FTC vezetése a szerződéskötés előtt igazolta az MNV felé.

Tátrai szerint korábban a Fidesz-kormány által kinevezett, 9 hónapja hivatalban lévő MNV-vezetés sem látott okot arra, hogy bármilyen jogi lépést tegyen a vevő mulasztásával kapcsolatban. Ugyanakkor kiemelte: fölösleges volt nyilvánosságra hozni a szerződést, amely Budai szerint felveti a bűncselekmény gyanúját, hiszen az 2008 májusa óta nyilvános volt.

A volt vezérigazgató szerint igenis van jogi lehetőség a vevővel szembeni jogi fellépésre, ezt azzal támasztja alá, hogy az MNV két héttel ezelőtt a bíróságtól kérte a teljesítés kikényszerítését.Tátrai leszögezi: az értékesítést maga a klub és hozzá köthető szervezetek kezdeményezték. - A pálya eladását egy tőkeerős szakmai befektető részére a Fradi vezetése kérte az államtól.

Annak érdekében, hogy az egyébként semmit nem érő, a Fradi focicsapatához kapcsolódó jogokat az egyesület árukapcsolással szintén a vevőre sózhassa, s így kifizethesse hitelezőit - írja, hozzátéve: amikor 2008. januárjában az MNV eredménytelennek nyilvánította az 5. pályázatot is, az egyesület és a szurkolói szövetségek tiltakoztak, kérték McCabe urat, hogy térjen vissza a tárgyalóasztalhoz, és követelték az MNV-től, hogy igenis adja el a csomagot az egyedüli megmentő skót befektetőnek.

Tátrai szerint a szurkolói szövetség vezetője, aki civilben jobboldali politológus, és most elszámoltatást követel, a Pénzügyminisztérium előtt tüntetésen követelte a szerződés aláírását. Az MNV által kiírt 6. pályázati forduló eredményhirdetésének napjára a Fradi-szurkolók szövetségei tüntetést szerveztek az MNV elé, melyet végül azért fújtak le, mert őszerintük is megnyugtató megoldás született.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.