Tatárszentgyörgyre hívja emlékezni Orbánt az MSZP

Az MSZP közös megemlékezésre hívja Orbán Viktor miniszterelnököt Tatárszentgyörgyre, ahol a romák elleni támadássorozat legszörnyűbb gyilkossága történt - közölte a választókerület szocialista felelőse, Braun Róbert.

Az MSZP monori elnöke sajtótájékoztatón azt mondta, szeretné felkérni Orbán Viktort, hogy - politikai ellentéteiket az ügy kapcsán félretéve - menjen el velük - a kormányfő által javasolt időpontban - Tatárszentgyörgyre, és róják le közösen kegyeletüket "Csorba Róbert és kisfia, Csorba Robika sírjánál".

A megemlékezésen az MSZP elnöke, Mesterházy Attila is részt vesz - közölte az ellenzéki politikus, aki szerint ezzel mutathatnák meg, hogy "igazi bajban összefognak" Magyarország politikusai, ahogy a nemzet is.

Az MSZP azt javasolja, legyen minden magyarországi településen "biztos kezdet" gyerekház, amely a korai fejlesztéssel a leghatékonyabban ellensúlyozza a kisgyermekkorban elszenvedett hátrányokat.     Ez "minden szakember szerint" a kirekesztés, a kiszolgáltatottság, az egyenlőtlenség elleni legjobb eszköz "minden halmozottan hátrányos helyzetű magyar gyermek számára" - mondta Braun Róbert. A szocialisták az erről szóló projektet Csorba Róbert-programnak neveznék el.

A Budapest Környéki Törvényszék kedden, első fokon tényleges életfogytiglanra ítélte a romagyilkosságok ügyében Kiss Árpád elsőrendű, Kiss István másodrendű és Pető Zsolt harmadrendű vádlottat. Csontos István negyedrendű vádlott büntetése tizenhárom év fegyház.

Tatárszentgyörgyön 2009. február 23-án a Kiss-testvérek és Pető hajtotta végre a támadást. Pető előbb az ablakon, majd a padlásajtón dobott be Molotov-koktélt, amely rögtön nagy tüzet okozott két alvó gyermek közelében is. Az apa, Csorba Róbert a kislányát és kisfiát magához szorítva az udvarra rohant, ahol Kiss István többször rájuk lőtt sörétes puskájával. A kisfiú és az apja a helyszínen perceken belül életét vesztette, a kislányt sebesülten vitte át a rokonokhoz sokkos állapotban lévő édesanyja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.